Tormod's Corner‎ > ‎

Gatesang (N)

Gatesangeren Tormod

lagt inn 22. des. 2011, 14:46 av Tormod Tveiterås   [ oppdatert 30. des. 2011, 14:00 ]"Du har ikke mere morro enn det du lager sjøl"

Disse kloke ordene har falt fra munnen til noen som visste at skal man sitte på rompa, så må man gjerne ha en gitar på knærne. Faktisk er det forbasket viktig at man har så mye morro som man bare kan, for da blir livet så mye rikere.

Gatesanger-idéen begynte som en virkelig "fix idé" da jeg jobbet i København. På Strøget er det et stort fremmøte av gatesangere i sommerhalvåret. Du finner alt fra narkomane med 3 strenger på gitaren (og 1 sang på reportoiret...) til omreisende proffe gatesangere fra mange land - fra USA til Russland. Sammen med kamerat Chris fra England øvet jeg faktisk i månedsvis for å spille på Strøget, men det falt i fisk blant annet på grunn av mangel på tid.

Så nå ville jeg gjøre det godt igjen i Stavanger, og det har jeg gjort. I alle fall har jeg blitt autorisert som gatesanger, med godkjenning fra Stavavanger Kommune og Politiet. Har praktisert en håndfull ganger, og det er faktisk riktig morro! Folk stopper opp, noen smiler, andre (menn) stikker bare hånda raskt ned i lommen og fisker opp en neve mynter som de slenger raskt og "tilfeldig" ned i gitarkassen. De fleste liker at bybildet utvides med lyd!

Her er noen visuelle høydepunkter fra min korte karriære på gata:

"Unge damer hjelper trengende eldre herrer"


"Sittin' on the dock of the bay"


"The crowd goes crazy"
(GladMat-festivalen. Klokka ble 01, eller var det 02...i alle fall var det GØY!)1-1 of 1